Amsterdamse Limburgers

Dit najaar presenteert Arti Legi van 19 oktober t/m 5 november de tentoonstelling AMSTERDAMSE LIMBURGERS. Er zal werk te zien zijn van vier Limburgse kunstenaars die allen na de tweede wereldoorlog van Limburg naar Amsterdam verhuisden en van daar uit naamsbekendheid verwierven: JEF DIEDEREN, GER LATASTER, LEI MOLIN EN PIERRE VAN SOEST. Zij behoorden tot een nieuwe generatie kunstenaars die de schilderkunst naar een ongebonden niveau hebben getild en die ook goed aansloot bij de internationale ‘mainstream’. Hun artistieke ontwikkeling heeft ieder van hen nationale en internationale bekendheid gebracht. Van alle kunstenaars is werk opgenomen in vele en bedrijfs- en particuliere collecties en bij musea in binnen- en buitenland. 

Dankzij contacten met de nabestaanden van deze toonaangevende kunstenaars hebben wij uit hun privécollecties de beschikking gekregen over een mooie presentatie van originele werken van deze Amsterdamse Limburgers. Van elk der kunstenaars tonen wij tijdens deze verkooptentoonstelling een groot aantal originele schilderijen. 

Van 19 oktober t/m 5 november zal de tentoonstelling dagelijks geopend zijn van donderdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.

Reacties zijn gesloten.