Eye Catchers – Spanish Art

Arti Legi heeft het genoegen u uit te nodigen voor de tentoonstelling Eye Catchers – Spanish Art. Gastcurator Douglas de Oliveira Ribeiro heeft vier kunstenaars van internationale allure en met zeer verschillende benadering en artistieke expressie uitgenodigd om deel te nemen.

Carlos León is een abstracte schilder die met zijn handen werkt in plaats van penselen. Hij heeft een zeer bijzondere en poëtische beeldtaal. Hij maakte deel uit van de Spaanse vertegenwoordiging op de Biënnale van Venetië en won onlangs de Culturele Award van de provincie van Madrid in de categorie beeldende kunst.

Javier Gómez is een beedhouwer op zoek naar dynamische vormen. Het samenspel van vormen, volumes, kleuren en licht geeft zijn werken een esthetiek die altijd de ogen van de toeschouwer verrast. Hij heeft tentoongesteld in Azië, Europa en de Verenigde Staten.

Santiago Ydáñez  vangt in zijn schilderijen de anima en de gemoedstoestand van zijn personages. Zijn schilderijen zijn dramatisch en boeiend die de kijker niet onverschillig laten. Hij heeft momenteel een solotentoonstelling in het Museum Lázaro Galdiano in Madrid.

Simon Zabell is een kunstenaar wiens projecten zijn gebaseerd op geschiedenis, literatuur, film, muziek of schilderijen. Hij voert een grondig onderzoek uit naar zijn onderwerp en in de loop van zijn onderzoek vindt hij de elementen en inspiratie om nieuwe visuele codes te creëren die hij vertaalt in schilderijen, sculpturen en installaties.

21 april t/m 8 mei / donderdag t/m zondag / 12.00u – 17.00u
Markt 27 in Gouda / gratis entree / www.artilegi.nl

Reacties zijn gesloten.