Weide & Wildernis

Dit voorjaar presenteert Arti Legi van 6 april t/m 7 mei de tentoonstelling Weide&Wildernis. Er is werk te zien van drie Nederlandse kunstenaars die met verschillende technieken de schoonheid van weide en wildernis tot uitdrukking brengen. 

Voor Heleen Cornet, die al decennia op Saba woont, is het regenwoud van deze ‘bijzondere gemeente’ van Nederland inclusief de Caribische Zee eromheen de inspiratiebron. Dat het Nederlands grondgebied tropisch bos heeft, is relatief onbekend. Mogelijk viel dit gebied overzee daardoor eind vorig jaar niet in de prijzen bij de verkiezingen van ‘Het mooiste natuurgebied van Nederland’. Het werk van  Heleen biedt alsnog een kans er kennis van te nemen, want zij weet als geen ander de schoonheid van die wildernis over te brengen op haar kleurrijke olieverf-doeken en aquarellen.

Beeldend kunstenaar Bert Denneman, die sinds 10 jaar in Drenthe woont, kijkt zowel met een artistieke  als met een ecologische bril naar de natuur. Met zijn sierlijke bronzen beelden van o.a. vogels en zoogdieren geeft hij uiting aan zijn eigen verwondering over de natuur en hoopt hij daarmee ook de aandacht voor het behoud van die prachtige natuur te wekken.

Etser Han van Hagen is zijn leven lang gefascineerd door natuurgebieden waar de mens weinig invloed heeft. Ondanks het ongecultiveerde karakter daarvan lukt het hem met zijn ambachtelijke beheersing van lijnbewegingen en vlakbehan-delingen een poëtische sfeer op te roepen in zijn etsen van planten, dieren en landschappen, al dan niet met ruïnes.

Deze drie kunstenaars hebben met elkaar gemeen dat zij zich laten inspireren door de ongerepte natuur. Een actueel onderwerp gezien de hedendaagse belangstelling voor de wildernis van de Oostvaardersplassen en prachtige documen-taires als Wildernis onder water of De schatkamer van de Veluwe, die de onderschatte gebieden van Nederland via de televisie in onze huiskamers brengen.

Met ruim 100 kunstwerken van Heleen Cornet, Bert Denneman en Han van Hagen staat de rijkdom van weide en wildernis centraal. De tentoonstelling hoopt met dit Nederlandse natuurschoon ver weg en dichtbij eveneens de waarde ervan onder de aandacht te brengen. 

6 april tot en met 7 mei
Donderdag tot en met zondag
Tussen 12.00u en 17.00u
Vrij toegankelijk

 

Reacties zijn gesloten.